27
mei

DeWolff

De psychedelische bluesrock van DeWolff toont nauwe verwantschap met de jaren zestig. Een jankende gitaar, eenvoudige drumkit en een Hammondorgel dat aan Deep Purple doet denken. Van alle markten thuis, zelfs een live-album met het Metropole orkest ‘Live Like You’.
We schrijven 2007. Het jaar waarin Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso DeWolff oprichten en met hun stevige sound snel de aandacht op zich weten te vestigen. Diverse optredens volgen waaronder Paradiso en in 2010 Pinkpop. De eerste concerten in het buitenland dienen zich aan waaronder het roemruchte Sziget in Hongarije.

Ondertussen verschijnen diverse albums en tien jaar geleden de single ‘Don’t You Go Up The Sky’. Met het album ‘Tascam Tapes’ slaat de band in 2020 een nieuwe weg in. Het album is opgenomen op een 4-sporen Tascam cassetterecorder. Het vorig jaar uitgebrachte ‘Wolffpack’ ontstaat door een speciaal verbond tussen de band en zijn fans die vanuit thuis kunnen meedenken over zeventien nummers. In maart 2021 DeWolff’s Nonagon Marathon, een livestream marathon waarin de band al hun negen albums integraal speelt.