The Lighthouse

The Lighthouse

The Lighthouse

De jonge Leuvense popband The Lighthouse staat dit jaar op het podium van RaadPop 2018 in Nederweert. De organisatie van het gratis zomerfestival op 6 en 7 juli 2018 is verheugd met de komst van de band die meer dan 100 live shows, onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en tal van andere binnen- en buitenlandse podia, hebben gedaan.

The Lighthouse
Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 100 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en tal van andere binnen- en buitenlandse podia.

Hun debuut EP ‘Let’s Make a Scene’ werd in april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland. Maar het is pas met hun daaropvolgende single ‘Hollywood’ dat de band het grote publiek wist te bereiken en het hoogste schavot wegkaapte bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In het najaar volgt een nieuwe EP, geproducet door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Gabriël Rios, etc.) en Pieter Schrevens (Five Days, Mirranda), voorlopers Backbeats en Headlights zorgden alvast voor het mooie weer deze zomer. More to come!

Media