Geen categorie
Raadpop presenteert: Night of the Choirs Nederweert

Donderdag 4 juli, het weekend van Raadpop, staat volledig in het teken van zang. Koren uit Nederweert en daarbuiten betreden het podium van Raadpop. Volgens de organisatie staan deze koren garant voor een intieme, warme sfeer, onder meer door de laagdrempelige hits die worden gezongen.

Het programma zal verzorgd worden door onder meer Kazoo, Aan Paol 60, Zusenzo en Timeless. Alle koren kennen een eigen muzikale identiteit waardoor een mooie afwisseling ontstaat in muziekgenres. “Terwijl het ene koor uitblinkt in het voordragen van ballads, floreert het andere in het zingen van opzwepende hits”, blikt Raadpop-voorzitter Rolf Verheijen vooruit.

Vruchtbare samenwerking
Voorheen was het podium op de donderdagavond altijd gereserveerd voor Raadproms. Echter is dit jaar voor een alternatief gekozen. Reden hiervoor is dat de datum van Guulke’s Lakeside Music Night (18 en 19 oktober) te dicht op de datum van Raadpop (5 en 6 juli) ligt. Voorzitter van dit evenement, Jos Willekens, kijkt terug op een vruchtbare samenwerking: “Helaas kunnen we beide niet samen organiseren gezien de korte periode tussen de twee evenementen in. Wellicht wordt de samenwerking in de toekomst weer opgepakt”. Rolf Verheijen beaamt dit: “Gelukkig kent Nederweert veel diversiteit in muziek en artiesten. Keuze te over dus”, legt hij uit. “De muziek van de koren sprak ons meteen aan. Door de combinatie tussen loepzuivere zang en herkenbare muziek denken we dat het publiek hiermee van begin tot eind kunnen boeien”, aldus Verheijen.

Mede mogelijke gemaakt door: