Band
Wigg

Wigg is een blues(hard)rock formatie uit Limburg. Zwaar bepakt met enthousiasme, overtuiging en vooral “rock ‘n roll!” neemt dit drietal jou tijdens hun shows mee op ontdekkingstocht door hun muzikale erfrecht. Met zowel covers als eigen werk weten deze mannen ieder podium om te bouwen tot een rockwalhalla. Dat lees je goed, en daar is geen woord van gelogen.

De band wordt in het voorjaar van 2009 opgericht. Met ervaring uit bands als Earshot, Neptallica en Lack of Cookie worden de handen ineen geslagen om een ​groovende power machine in de wereld te zetten. Vol wilskracht worden de eerste ​eigen nummers​ geschreven.

Na enkele jaren als kwartet vindt Wigg haar échte draai als ​powertrio​. Aan het hoofd staat ​Mr. Joe​, die als zanger en bassist een dubbelrol vertegenwoordigd. Zijn rechterhand is ​Dan the Man​, een man van weinig woorden maar des te meer catchy gitaarlicks. Bijna achter de schermen wordt het drietal voltooid door drummer ​Ray Vaughn​, die vol emotie zijn ketels van jetje geeft.

In 2015 neemt het trio haar debuutalbum op. Gedoopt tot “​Sally​” en uitgebracht door platenmaatschappij RVPrecords, weet dit album ​hoge ogen te gooien bij lokale en nationale muziekbladen en -blogs. Een beregezellige ​albumpresentatie in Muziekcentrum De Bosuil te Weert kan daarbij dan ook niet ontbreken.

In de opvolgende jaren werkt Wigg hard aan de uitbreiding van haar repertoire, de heren kiezen daarbij om te putten uit werk van de grootmeesters. ​Blues en (hard)rock covers van o.a. Van Halen, Lenny Kravitz, ZZ Top en Gary Moore maken het plaatje compleet. Met een set van meer dan ​90 minuten​ is de band klaar om Nederland te veroveren.

Wigg is
Mr. Joe – Zanger en bassist
Dan the Man – Gitarist
Ray Vaughn – Drummer

Mede mogelijke gemaakt door: